StojničarjiKdo vse se nam pridruži letos? 

Ste tudi vi gostinec ali ponujate domače izdelke? 

Pišite nam na info@festivalnabiralnistva.si 

za informativno ponudbo in se nam pridružite!

Stojničarji

z vami na pogačarjevem trgu 2. 6. 2024


Založba Porezen

Več informacij

Pri založbi Porezen boste našli knjige Daria Corteseja ter Darje Gruden in druge knjige, ki dihajo z naravo. Na stojnici vas bo pričakala Darja, ki bo ponujala tudi naravne zdravilne zeliščne produkte in imela kak prikaz izdelave le teh. Na voljo bodo tudi suha zelišča in sveže nabrane divjinke.
Ludus Naturae

Več informacij

Pod blagovno znamko LUDUS NATURAE IGRA NARAVE ustvarjam in tržim izdelke iz svojega domačega ekološkega oreha. Nekateri izdelki so tudi v kombinaciji z divjimi rastlinami, ki zrastejo na mojem ekološkem OREHOVEM posestvu. Tako npr. ustvarjam PLETENE POTICE z različnimi nadevi /veganske in klasične z orehi, bezgom, koprivami, regratom...vse so narejene z maščobo domačega orehovega olja in so 100% brez transmaščob/, pečem tudi Koprivin zavitek z orehovim oljem ...
V lanskem letu sem tudi postala apiterapevt in izdelala v blagovni skupini pod imenom API LUDUS NATURAE IGRA NARAVE tudi nekaj izdelkov kot npr. medeni sirup zelenih orehov, medene orehove karamele z različnimi okusi....
Skratka vse kar delam / ustvarjam z veliko radostjo in s spoštovanjem do matere Zemlje.
Pri meni se vse dela ročno, brez vsakršnih škropiv, dodatkov tudi ne tistih, ki so za ekološko pridelavo dovoljeni. Vse delam ročno, da čim manj obremenjujem NARAVO. Tudi pri ustvarjanju izdelkov mi je vedno na prvem mestu, da čim manj obremenim svoje okolje/zemljo in da so v izdelkih čim bolj ohranjene prvinske blagodejne učinkovine vseh sestavin izdelka.
Vse kar ustvarjam je narejeno praktično iz domačih sestavin, ki zrastejo na posestvu.
Herba Slovenica

Več informacij

Herba Slovenica je družinsko podjetje, ki izdeluje popolnoma naravne kozmetične izdelke iz 99 % slovenskih surovin. Na stojnici vas bodo pričakali z eko čajnimi mešanicami, tinkturami ter s širokim razponom eko kozmetičnih izdelkov, eko oljnimi parufmi, zeliščnimi blazinami ter blazinami z ajdovimi luščinami in sivko.
MK glina

Več informacij

Pod blagovno znamko »MK GLINA« ustvarja rokodelka in ustvarjalka iz gline - Matičič Kristina.
Na lončarskem vretenu vrti skodele, skodelice, sklede, kupice, krožnike, čajnike in druge glinene izdelke. Najraje se loteva prijetno okroglih in ovalnih oblik, ki se lepo prilegajo roki. Pri ustvarjanju z glino, Kristina vedno posluša svoje srce. Glina je njena zdravilka in vodnica. Stik z njo ji omogoča, da se zave, da je – tukaj in zdaj ter da ji je lepo. Da bi se ob njenih izdelkih počutili enako, si želi tudi za vse njihove bodoče lastnike... Če pa bo katera
od njenih skodelic postala njihova najljubša pa še toliko bolje!
Manca Illustration

Več informacij

Festivalu nabiralništva se s svojimi ilustracijami pridružujem pod imenom MANCAILLUSTRATION.
Podobe narave, popotovanj in raznolikih vrst slovenskega cvetja in živalstva, bodo na stojnici na voljo v obliki Art printov, tiskanih na okolju prijazen recikliran in FSC certificiran papir, zaščiten z biorazgradljivo zaščitno folijo.

V svojem delu kot ilustratorka vir navdiha vedno znova najdem v naravi, v njeni spreminjajoči se in brezčasni lepoti, ter v trenutkih, ki nas navdihujejo in vnašajo lepoto v naš vsakdan. Včasih, morda vedno, nam življenje ponuja take trenutke; ko se dih napolni, ko korak obstane, ko pogled zaide v neskončnost. In podobe, zajete na papir, znajo to širino, lepoto in svobodo, dihati in živeti dalje...
Podobe na papir najraje prenašam v tradicionalnih risarskih tehnikah akvarelov in barvic. Delujem predvsem na področju avtorske in knjižne ilustracije.

Študij ilustracije sem sicer leta 2018 uspešno zaključila na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana. Temu je sledilo nekaj let potovanj, ter življenje na Novi Zelandiji do jeseni 2022, ko me je pot ponovno pripeljala v Slovenijo, kjer trenutno živim in ustvarjam.

Toplo vabljeni k obisku stojnice in družnemu proslavljanju lepot narave!
DIVJA

Več informacij

DIVJA je spletna trgovina, ki ponuja naravne izdelke za zdravje in dobrobit. Pri izdelkih se zavzemamo, da so v večini biorazgradljivi, brez plastike ter podpiramo slovenske proizvajalce. Nekaj izdelkov ponujamo pod znamko DIVJA - to so ekološke zeliščne mešanice za intimno parno kopel in meditacijske blazine DIVJA, kmalu pa prihajajo še prvi DIVJA botanični parfumi, ki bodo svojo premiero doživeli prav na prihajajočem Festivalu nabiralništva po promo ceni <3 Ponujamo tudi veliko izdelkov za preživetje v naravi za divje moške :) Za stojnico na festivalu nabiralništva bomo izbrali izdelke z botaničnimi motivi ter ilustracijami, ki nas navdušujejo s svojo lepoto in predstavili nove DIVJA parfumčke :)
Domača.si

Več informacij

Uroš Švigelj, lastnik domaca.si je po izobrazbi kemik, ki se je pred osmimi leti naveličal monotone ukleščenosti med športom in ploskimi zasloni ter v želji po pristnejši izkušnji življenja in narave postal kmet. Takšen, ki je karbonski bicikel zamenjal z motiko in grabljami, ki namesto s traktorjem bosonog skače po njivi in se pogovarja s “strupenimi” rastlinami. Takšen vaški posebnež, zaznamovan z malce preveč kemijskega znanja, ki namesto pletja, plevele raje kar poje in pravi, da sta zaradi tega srečnejša vsaj dva objekta: on in živa zemlja na njivi. Ukvarja se z butično pridelavo konoplje in drugih zelišč ter iz njih izdeluje mavrične izdelke. Svoje znanje in izkušnje pa nesebično deli na delavnicah in predavanjih povezanih z samoopolnomočenjem s samooskrbo, zelišči, fermentacijo, telesno aktivnostjo in drugačnim načinom življenja.

Miranda Natural Perfumes

Več informacij

Podala sem se na dišeče potovanje, ki presega celine in v steklenički ujame bistvo meni ljubega kotička sveta. LATINO, moj prvi naravni parfum, ki so ga navdihnili živahni odtenki, očarljivi vonji in nedotaknjena lepota Kube, je več kot le dišava - je poklon čarobnosti narave in moji strasti do potovanj in ustvarjanju nečesa izjemnega.
Parfumi so moja strast že dolgo časa. Že kot majhno deklico me je vonj ponesel k mimoidočim, ko sem sama pri sebi ugotavljala kateri parfum nosijo. In sanjala sem, da bom nekoč sama izdelovala parfume. Sanje pa so se mi uresničile z izdelavo mojega prvega parfuma, na katerega sem zelo ponosna.
Znanje parfumeristike in aromaterapija sem začela pridobivati, ko sem spoznala dve prav posebni dami; Ano Ličina, certificirano aromaterpaevtko in parfumerko in Slobodanko Poštič, učiteljico aromaterapije in naravne parfumeristike, ki sta mi predstavili svet naravnih parfumov.
Pri Slobodanki sem uspešno opravila osnovni profesionalni tečaj naravne parfumeristike Dišeči Pečat in potem še dva nadaljevalna. Pridobila sem vse potrebno znanje, da lahko zdaj
kombiniram strast do narave, potovanj in parfumov pri kreiranju 100% naravnih, ročno izdelanih
parfumov, ki imajo navdih iz kakšnega mojih potovanj po svetu. Moja ljubezen do parfumerije pa se tudi harmonično prepleta z zavezanostjo kakovosti in trajnosti.
Za znamko Miranda Natural Perfumes se skriva skrbno izdelan parfum iz 100-odstotno naravnih sestavin, ročno izdelan in edinstven. Rada kombiniram veliko različnih vonjev, v vseh mojih parfumih pa se bodo vedno znašli tonka, jasmin, neroli in kakšen citrus za povrh. Vsaka sestavina je premišljeno izbrana, pridobljena na trajnosten način in izdelana s skrbno pozornostjo do podrobnosti. Kot magistra farmacije, ki celotno svojo poklicno pot opravljam na področju regulative in zagotavljanja kakovosti zdravil in medicinskih pripomočkov, seveda tudi svoje parfume izdelujem skladno z vsemi sistemi kakovosti in dobro proizvodno prakso. Zato je moj LATINO, tudi uradno registriran v Sloveniji in EU in ima ustrezno oceno varnosti, kar zagotavlja varnost uporabe in nežno delovanje na kožo, kar je zame zelo pomembno.
Kdor ceni naravo in se ne boji drugačnosti, bo zagotovo znal prepoznati čare naravnega parfuma
in se bo z veseljem zavil v tančico njegove skrivnostnosti.
Opis izdelka LATINO parfumska vodica Spoznajte LATINO in naj vas ponese na Kubo, ki je ujeta v steklenički - dišavi, ki šepeta zgodbe o čudesih narave in moji predanosti ustvarjanju izvrstnih parfumov. Pridružite se mi na tej aromatični pustolovščini, kjer je vsak razpršek vabilo, da se prepustite senzualni simfoniji narave.
LATINO je 100% naravni parfum s cvetnimi, citrusnimi in začimbnimi notami kot neroli,
jasmin, rdeča pomaranča, rdeč poper in ščepec moje ljubezni.
Fragrant Hugs

Več informacij

Slovensko butično znamko ročno izdelanih naravnih parfumov ustvarja Martina Godnič iz Komna na Krasu. Na festivalu nabiralništva bo predstavila svoje dišeče kreacije O. Blossom, sladko citrusno orientalsko parfumsko vodico, s katero se
je na mednarodnem tekmovanju v organizaciji IPF v Parizu v letu 2022 uvrstila med finalistke; Con, svežo aromatično gozdno kompozicijo; novost – parfumsko vodico Mimosa in še kaj. Navdih za ustvarjanje dišečih objemov ji ponuja Narava sama in njena Nevidna Moč – Vonj. Parfume ustvarja za vse, ki slavijo rastline in cenijo njihovo moč. Prisega le na sestavine, pridobljene iz rastlin. To
so skrbno izbrana eterična olja, absoluti in CO2 izvlečki, ki so večinoma ekološke pridelave. Veliko pozornosti posveča tudi embalaži, saj je ta iz recikliranih materialov in jo lahko ponovno uporabite. Vabljeni!
Floravita

Več informacij

Floravita je butična kmetija na Banjški planoti, v rokah mladega para, ki se ukvarja pretežno z zelišči in njihovo predelavo ter ročnimi deli. Zelišča pridelujejo na ekološki način, sonaravno in nabirajo v čisti naravi, ročno, z ljubeznijo.
Njuni izdelki zajemajo hidrolate - rožne vode, posušena zelišca, čaje, zeliščne soli, tinkture in macerate ter ekološke sadike. Poleg tega tudi kvačkane, pletene in šivane unikatne izdelke.
Kje so tiste rožice?

Več informacij

Na stojnici bodo izdelki iz prvinske kozjanskega divjine in domače ter sosedove njive, ki so primer sonaravnega - samooskrbnega načina življenja brez obiska trgovin. Karmen Gajšek ročno nabira širok asortiman zdravilnih zeli na neokrnjenih rastiščih, vzgaja pridelke, suši, vlaga in izdeluje raznovrstne izdelke za vsakodnevno preskrbo - z možnostjo povratne embalaže in ponovnega polnjenja.

Med izdelki: sveže užitne in zdravilne rastline, posušene rastline - zakladnica čajev, začimb, marmelad brez sladkorja, namazov z zelmi, vloženih plevelov, divjih pestov, naravnih past za notranjo in zunanjo nego ...
Scented

Več informacij

SCENTED so dišeči, koži in naravi prijazni izdelki, ki vključujejo najboljše iz obeh svetov - visoko kakovostne sestavine in vidik estetike, zato hitro postanejo čudovit dodatek vsakega modernega doma. Trenutni nabor izdelkov vključuje naravna mila v luštnih oblikah, odišavljena z izključno eteričnimi olji ter dišeče sveče in dišeče voske, izdelane iz 100 % naravnih voskov. Vsak izdelek je unikat, narejen ročno, v majhnih in vedno svežih serijah.
Domače dobrote Metka

Več informacij

Metka je sinonim za pristne in inovativne izdelke iz lokalno pridelanega sadja, zelenjave in divjih rastlin iz Vipavske doline. V svojih izdelkih spoštuje tradicijo vipavskih krajev in se hkrati poigrava s svojevrstnimi okusi. Na stojnici se bo Metka predstavila s svojimi divjimi izdelki, kot so: džem iz vijolic, trobentic, vložen divji hmelj, čemaževi popki, regratov pesto, sirup iz regratovih cvetov in s še čim.
Gozdična

Več informacij

Gozdična je keramika, ki jo polnijo podobe, oblike in dišave gozda.

V tem čarobnem življenjskem prostoru vsakič znova najdem strast do ustvarjanja in umik od sveta. Nabiralništvo je moja strast in navdih, da z divjimi darovi narave ustvarim hranljiv obrok za družino ali pa pozdravim marsikatero tegobo.

Občutek mehkega mahu pod bosimi nogami mi pomeni ponovni stik s prvinskim v sebi, kar vzbuja hvaležnost za ta trenutek in za vse drobne radosti, ki mi jih je dano doživeti.

Pod imenom Gozdična ustvarjam Urša Valentič.
Jemčev vrt

Več informacij

VIJOLICA v travi za hišo.
Pred vhodom cvetoča POTONIKA.
ROŽMARIN v loncu na oknu.
V mojem srcu NEZNANA CVETLICA.
Ko odtisnem njeno sled na blago, OBLAČILO ponovno oživi.
Cvetlica je dobila ime...
Imena mojih prednikov: krojačev in vrtnarjev:
Jemčev vrt#VINTAGE.
V njem sem zapisana: Mateja Bukvič.

Mateja bo na stojnici ponujala svoje kreacije oblačil, pobarvane z naravnimi barvili <3
Atelje Lela

Več informacij

Moje ime je Nina Dečman Kološa in ustvarjam pod imenom Atelje LeLa.

Oblikovanje gline je moja meditacija. Takrat se umirim, prizemljim in pustim domišljiji prosto pot. Takrat misli odnese proč in vodstvo prevzamejo roke.

Navdih najdem v naravi. Po sprehodu ob morju ali v gozdu vedno nabiram darove narave, ki jih kasneje vtisnem v glino in ji na tak način vdihnem prvinskost. Moja keramika je organskih, nežnih oblik.

Najraje oblikujem keramiko, ki se uporablja v obredne namene (ženski krogi, ceremonialno pitje kakava, yoni kopeli,...). Takrat, ko dajemo življenju dodano vrednost in ga zares živimo. Rada oblikujem za trenutke, ki dajejo življenju živost, prisotnost, pomen, žmoht.

Znanje lončarstva in pomena ustvarjanja rada delim naprej na delavnicah. Kjer se ne spoznavamo samo z materialom, ampak se dotaknemo tudi duhovnega pomena ustvarjanja.

Poleg tega, da res obožujem biti lončarka, sem najraje na svetu tudi mama in žena.
Biodobro ekološka kmetija

Več informacij

Želja v nas, da bi zopet občutili prvinskost narave, nas je pripeljala do tega, da delamo z zemljo. Kmetujemo ekološko, naravi prijazno, v zadnjih letih pa se vse bolj nagibamo k miroljubnemu kmetovanju (nadgradnja ekološkega), ki je naš naslednji cilj. Naravi se vedno zahvalimo za podarjeno in ji vračamo tako, da sodelujemo v raznih projektih za ohranjanje okolja. Tudi živali so pri nas vedno dobrodošle in dobijo hrano.
Naša kmetija je manjša netipična kmetija v razvoju, kmetijstva nismo tradicionalno podedovali, ampak izgrajujemo na novo. Trenutno se ukvarjamo s pridelavo in predelavo zelišč, določen delež pridelka pa predstavljajo tudi druga zelenjava in žita.. Gojiti želimo miroljuben, spoštljiv in pozitiven odnos do soljudi, sodelavcev, živali, rastlin, zemlje, skratka do vsega kar nas obdaja. V tem času velikih sprememb hočemo začutiti naravo in ji pomagati.
Naš vodilni izdelek je že dobro poznana čemaževa presna omaka. Vsi naši artikli so pripravljeni v želji, da vam ponudimo čim bolj kvalitetne izdelke, minimalno tehnološko obdelane, sveže in polnega okusa. Čemaž pripravljamo v treh oblikah: kot čemaževo presno omako, kot čemaževo presno omako z bučnimi semeni in čemaževo presno omako s konopljinimi semeni.Čemaž imamo v treh velikostih: 125 g (z bučnimi in konopljinimi semeni 130 g), 310 g in 620 g.
Poleg čemaža imamo tudi dve vrsti tinktur (čemaževo in koriandrovo) ter marmelado in kompot iz drena.
Vsi naši izdelki bio in veganski. To dokazuje tudi naš eko certifikat.
V zadnjem času se ukvarjamo tudi z lesom. Imamo dve vrsti izdelkov iz njega: pravični stol v različnih velikostih in uporabne deske, prav tako v različnih velikostih. Material je les, ki ima certifikat PEFC. Izdelki iz lesa so iz dreves, ki so naravno umrla in niso bila živa posekana.
Dani Nevreden

Več informacij

Smo majhna kmetija iz Zgornje Vipavske doline. Trudimo se biti, kar se da samooskrbni s hrano in vodo. Ponudimo vam lahko raznovrstne čebelje pridelke in proizvode, pa še kaj sezonskega se dobi iz njive in sadovnjaka.
Naravna darila Emma

Več informacij

Smo slovensko družinsko podjetje predano ročni izdelavi:

- NARAVNIH IZDELKOV ZA NEGO KOŽE,

- DOMAČIH GURMANSKIH DOBROT iz divjih plodov, cvetov vrtnic in sivke,

- UNIKATNIH LESENIH IZDELKOV.

Izdelujemo in pridelujemo sami – od začetka do konca – od semena do pridelka - od zeliščnega izvlečka do kozmetičnega izdelka - od naše družine za vas in vašo družino.

Ker se zavedamo, da je vsak končni izdelek kakovosten samo toliko, kot so kakovostne sestavine, vselej izbiramo le najboljše. Prisegamo na lastno pridelavo in predelavo, na organski izvor, na trajnostno proizvodnjo, na pravično trgovino in na pošten korekten odnos.

Vse naše ideje in recepture so ustvarjene, spisane ter ročno izdelane v naši delavnici, v najlepšem mestu na svetu, Ljubljani. Za vsak izdelek nadzorujemo in izvajamo celoten proces, z namenom da vselej ponudimo le najboljše.

Poskusite katerega izmed naših izdelkov in se oglasite na naši stojnici na navdihujočem festivalu nabiralništva.

Pipinova knjiga

Več informacij

Na stojnici bomo prodajali knjigi KOSOBRINOVA KUHINJA avtorice Fione Bird, in FERMENTIRAJMO! Naravno kisanje živil brez toplotne obdelave avtorice Rachel Mulligan. Slednjo imamo tudi v angleški verziji FERMENT! Fermentation for beginners.
Čeprav je avtorica knjige KOSOBRINOVA KUHINJA Škotinja, vsebuje knjiga opise samoniklih rastlin, ki so značilne tudi za naše okolje, ter njihovo uporabo. Nabiranje zelišč in plodov v naravi prinaša v našo kuhinjo povsem nove okuse in vonje. Izvrstne sestavine za naš vsakodnevni jedilnik lahko naberemo na vseh koncih, od živih meja, z vresjem poraslih bregovih, na mokriščih, v gozdovih, na travnikih ... Nekaj pesti divjih sadežev nam bo vzbudilo neskončno domišljijo za nove recepte.

Knjiga FERMENTIRAJMO! je zasnovana kot priročnik za začetnike. V knjigi so razložene osnove naravnega kisanja, poleg tega pa so podani tudi nasveti o številnih zdravilnih učinkih, ki jih s seboj prinaša ta starodavni način obdelave živil.
dekle v cvetju
Dekle v cvetju

Več informacij

Sem Katarina in ustvarjam pod umetniškim imenom Dekle v cvetju. Narava me navdihuje, zato se vedno znova vračam k njej. Sprehodi po gozdu, travnikih, gorah, mi dajejo energijo in polno novih zamisli. Najbolj uživam v kreiranju suhih in svežih šopkov, venčkov ter najrazličnejših dekoracij. Ustvarjam jih iz zelišč in rož, ki jih vzgojim na svoji njivi, naberem ali dobim v dar. Prav tako pa svoje domače razvajam s posebnimi, cvetličnimi čajnimi mešanicami, recepti, ki vključujejo divje rastline in z najrazličnejšimi mazili. Zelo rada znanje predajam naprej, zato uživam v vodenju ženskih krogov, delavnic za odrasle in otroke. Poleg narave je moja druga ljubezen glasba, saj res uživam v petju in plesu. Ljudem si želim približati ljubezen do narave, jih opomniti, da smo del nje in da lahko prav v vsakem trenutku v njej najdemo najčudovitejše zaklade.Na festivalu nabiralništva me najdeš v kotičku za otroke, kjer bomo ustvarjali najrazličnejše čajne mešanice, spoznavali rastline, vonjave zelišč ter pripravili čisto pravi čarobni napitek.
Zelišča Hanuman

Več informacij

Tomaž in Monika prihajata iz okolice Litije, kjer na njuni majhni, rastlinsko pestri ekološki kmetiji vzgajata raznolika zelišča.
Njuno delo je gojenje in nabiranje teh čarobnih listov, cvetkov, lubja, korenin in plodov in s pomočjo tisočletnega znanja te dele rastlin uporabita za lajšanje vsakodnevnih tegob. Marsikateri čaj ni le zdravilen, temveč tudi okusen in lep na pogled. Čeprav delo z zelišči včasih zahteva veliko truda in ročnega dela, jima je v veliko veselje, ko pohajkujeta po neokrnjeni naravi, raziskujeta in odkrivata nove rastline, se poigravata na lastnem zeliščnem vrtu ter ustvarjata številne različne, povsem naravne zeliščne pripravke. Tako nastajajo zeliščne tinkture, naravna mazila in različni čaji, ki so polni vitalne moči in so človeku lahko v veliko pomoč.

Čeberolca

Več informacij

Moje ime je Tjaša Mesinger. Kreativka po duši, ljubiteljica vsestranskega ustvarjanja, navdihuje me narava, nabiralništo in stremim k samooskrbnemu življenju. S svojo družino rada kakovostno preživim prosti čas. Naši žepi so vedno polni storžkov, vejic, cvetic, kamenčkov in drugih majhnih zakladov.

Od leta 2022 vodim Kreativni zavod Art kamra, katerega namen je, preko delavnic in projektov, spodbujanje umetniškega izražanja, trajnostnega in sonaravnega načina življenja, samooskrbe, medsebojnega povezovanja, izobraževanja na kreativen in inovativen način, obujanja starih spretnosti, obrti in veščin.

ČEBEROL’CA je polnoma naravna in trajnostna alternativa vsem plastičnim folijam, alufolijam in vrečkam. Uporabljamo jo za ovijanje vseh vrst živil (sadje, zelenjava, sir, kruh, sendviči, pecivo, prigrizki…) in za pokrivanje posod, skodelic, kozarcev, ostankov hrane… Lahko jo uporabljamo doma, jo peljemo seboj na izlet ali pa vanjo zavijemo malico za v službo. Uporaba je preprosta, s toploto dlani Čeberol’co nežno segrejemo in jo namestimo na poljubno mesto. Za trenutek z rokami zadržimo na mestu in že opravlja svojo nalogo. Naravno ovije in zaščiti vaša živila. Komplet Čeberol’c je odlično darilo. Nekaj posebnega, trajnostnega in uporabnega. Z njimi lahko razveselite sebe, prijatelje ali pa poslovne partnerje…


ČEBELEPKE - nalepke, ki trajajo večno. Ti sestaviš seznam živil, čajev, shrankov in vložnin, jaz jih potiskam in povoskam. Potem jih namestiš in kasneje poljubno prestavljaš iz kozarca na kozarec. Primejo se na večino ravnih in gladkih površin (steklo, kovina, keramika, plastika…)

Gobnjak

Več informacij

Gobnjak je majhna urbana gobja kmetija v Rožni dolini v Ljubljani, kjer skrbno in srčno gojimo izbrane kulinarične in medicinske gobe, kot so različne vrste ostrigarjev, resasti bradovec, šitake, shimeji, enoki, topolovke, reishi, kordiceps in druge. Poleg svežih in sušenih gob ter tinktur nudimo tudi predpripravljene komplete za gojenje gob, čepke z micelijem in ostale potrebščine, s pomočjo katerih si lahko vsak vzgoji svoje gobe doma! Naš cilj je širitev glasu o potencialih, ki jih ponujajo gobe, gojenju gob, njihovih blagodejnih učinkih na zdravje ljudi in pomenu gliv za zdravo okolje. Redno organiziramo delavnice na temo gojenja in prepoznavanja gob ter nudimo strokovno svetovanje vsakemu, ki ga gojenje gob zanima podrobneje.
Naravni kotiček

Več informacij


NARAVNI KOTIČEK vas nauči izdelave personalizirane naravne kozmetike, ki vam bo »pisana na kožo«: kreme in losjoni, serumi, čistilna in negovalna kozmetika ter (aroma) terapevtski izdelki za vsakodnevne izzive. Izbirate lahko med delavnicami v živo, spletnimi tečaji, poglobljenimi izobraževanji, nakupi posameznih receptur, tedensko člansko podporo ali individualnim svetovanjem.
Za podjetja pa njihova strokovno usposobljena ekipa izvaja izobraževanja in teambuildinge, nudi pomoč pri razvoju kozmetičnih formulacij in izdela oceno varnosti kozmetičnih izdelkov ter omogoči proizvodnjo vaših izdelkov. Poleg tega mentorirajo posameznike, ki bi želeli na trg vstopiti s svojo kozmetično linijo (vse od prve ideje, izdelave poslovnega načrta, svetovanja glede zakonodaje, pa do lansiranja blagovne znamke na trg).
Na izobraževanjih vas podprejo s poglobljenim razumevanjem naše kože, ki je osnova za smiselno formulirane in kakovostne izdelke ter vam omogočajo dermadiagnostiko z najnaprednejšo napravo za analizo kože na trgu, Cortex DermaLab. Specializirani so za formuliranje kozmetičnih izdelkov, aromaterapijo in izdelavo zeliščnih izvlečkov, ki jih uporabljamo v kozmetičnih in terapevtskih
pripravkih.
neskoncen.si

Več informacij


V Neskončen.si se povezujemo s samimi seboj in z naravo, zato se ukvarjamo z osebno rastjo in z nabiranjem zelišč, ki jih potem z ljubeznijo pospremimo v naše čudovite izdelke. Narava je za nas kraj, kjer se lahko povežemo s svojo dušo in poklonimo tudi materi naravi, ki nas obdarja s svojimi dobrotami.
Ker vsi nimajo te možnosti,smo tukaj mi - Neskončen.si, ki za vaše zdravje naravno poskrbi :)
MagicRooty

Več informacij

MagicRooty je prvi pravi kavni nadomestek z odličnim okusom po kakavu, ki vsebuje medicinske gobe in izvlečke adaptogenih zelišč z znanstveno-dokazanimi učinki na delovanje vaših možganov, povečanje energije, fokusa in znižanje stresa.

Naša misija je ponuditi izdelke, ki slavijo moč narave in zdravega življenjskega sloga. Izdelke, ki navdihujejo vašo ustvarjalnost, iznajdljivost in spodbujajo dobro počutje.Po več letih raziskav, smo prišli do ključnih ugotovitev glede učinkovin, ki jih vsak posameznik nujno potrebuje za optimalno delovanje možganov in dobro počutje.

Rezultat našega dela je naš prvi izdelek, MagicRooty - 100% naravna mešanica adaptogenih zelišč in medicinskih gob, ki pripomore k večji energiji in koncentraciji brez stranskih učinkov kave ali drugih energijskih pijač.Vabimo vas, da začutite moč narave, moč adaptogenih zelišč in medicinskih gob, ki vam pomagajo vzpostavljati stik z naravo in s tem tudi stik s samimi sabo.
Festival nabiralništva 2023
Prostor zate

Več informacij


Se nam želiš pridružiti kot razstavljalec in tvoja ponudba vključuje divje rastline ali je kako drugače povezana z slovensko naravo? Piši nam na info@festivalnabiralnistva.si
Festival nabiralništva 2023
Prostor zate

Več informacij


Se nam želiš pridružiti kot razstavljalec in tvoja ponudba vključuje divje rastline ali je kako drugače povezana z slovensko naravo? Piši nam na info@festivalnabiralnistva.si
Če se nam tudi vi želite pridružiti kot razstavljalec, ponudnik gostinske ponudbe ali nevladna organizacija kliknite tukaj za neobvezujočo prijavo. Po prijavi vam bomo poslali pogoje prijave na vaš e-mail. 

Nevladnim organizacijam, ki se ukvarjajo z varovanjem narave lahko stojnico ponudimo zastonj <3

Gostinska ponudba

z vami na pogačarjevem trgu 2. 6. 2024


Lili Mahne

Več informacij

Lili Mahne je kmetica, promotorka lokalne samookrbe, ki se ukvarja s kulinarično dediščino, divjo hrano in zelišči. Razvija tudi nove oblike dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, kot je izobraževanje, interpretacija in terapevtska kmetija.
Lili nudi divje cateringe po vsej Sloveniji. Njene divje dobrote uživajo številna podjetja in turisti. V svojih receptih združuje različne prehranske sloge, vedno pa njene sestavine izvirajo iz lokalnega okolja Cerknice, kjer je njen dom. Na festivalu boste lahko poskusili različne divje prigrizke in napitke, na primer koprivine pogače in sirup iz divjega kromača.
Kis & Kvas

 inter allia

Več informacij

Dvojec Kis in kvas ter ljubiteljskega nabiralca in kuharja Domna Kavčiča, sicer prevajalca iz
japonščine, druži ljubezen do kulinaričnih eksperimentov in fermentacije. Za tokratni festival smo združili izkušnje in znanje o prehranskem bogastvu lokalnega samoniklega rastja in starodavnih evrazijskih (domačih, japonskih, korejskih …) načinih in postopkih soljenja, kisanja ali kvašenja in še drugačnega fermentiranja. Na skupni stojnici boste našli divje kimčije in podobne shranke iz divjink,
pokusili boste lahko izvorni – divji – boršč iz fermentiranega dežna pa tople pogačice z divjimi nadevi in še kakšno slano in sladko dobroto. Veselimo se vašega obiska.
Chika sladoledi

Več informacij

Božanski sladoled, kremastih okusov. Chika je rastlinski sladoled na bazi čičerike, ki ne vsebuje živalskih proizvodov in je primeren za vegane. Razvijamo lastne unikatne okuse, zato je Chika drugačna! Pri tem uporabljamo, naravne in sveže sestavine.
Chika sladoled se proizvaja v okviru zadruge Allium, ki je socialno podjetje in zaposlitveni center, ki zaposluje ranljive skupine.
Nakup naših izdelkov ustvarja trajna delovna mesta in prispeva h grajenju vključujoče družbe.
Sita Rita

Več informacij

Sva Špela in Davorin, dve preprosti osebi, ki rada zunaj v naravi in na vrtu iščeva odgovore in inspiracijo, celota pa nastane v kuhinji pod imenom Sita Rita. V hrano vključujeva različne okuse, divjo hrano in pridelke iz najinega vrta, okusi pa so narejeni z radostjo in ljubeznijo.

Festival nabiralništva 2023
Prostor zate

Več informacij


Se nam želiš pridružiti kot razstavljalec? Piši nam na info@festivalnabiralnistva.si
Festival nabiralništva 2023
Prostor zate

Več informacij


Se nam želiš pridružiti kot razstavljalec? Piši nam na info@festivalnabiralnistva.si

Nevladne organizacije

z vami na pogačarjevem trgu 2. 6. 2024


Zveza biodinamikov Slovenije

Več informacij

Biodinamika je najbolj ohranitveno kmetijstvo, ker se uporablja za gnojenje samo kompost, ki ga prepariramo s preparati iz kamilice, rmana, regrata, baldrijana, koprive in hrastovega lubja. Čaje iz teh zelišč uporaljamo za krepitev rastlin, dodatno še njivsko preslico. Tudi gnojevko se preparira s temi preparati, ki urejujejo delovanje mineralnih snovi in impulzov planetov (dan za korenio, plod, list, cvet). Zemljo samo bogatimo z mikroorganizmi (preparat gnoj iz roga in preparat po Mariji Thun), ki delujeta tako, da rastlina naredi globoke korenine in tako kljubuje suši. Za zaščito rastlin proti škodljivcem izdelujemo iz njih homeopatska škropiva.

Za savo

Več informacij

kupina Za Savo združuje različne nevladne organizacije in posameznike, združene v prizadevanjih za ohranitev t.i. srednje Save med Ljubljano in Hrastnikom. Gre za edini še ohranjeni daljši prosto tekoči del Save v Sloveniji, vendar želi Holding slovenske elektrarne prav tu zgraditi novo verigo 10 velikih hidroelektrarn. Če upoštevamo že obstoječe hidroelektrarne, bi to pomenilo kar 17 zaporednih jezov od Mavčič do Brežic. Reke Save na tem delu tako ne bi bilo več - ostala bi le še muljasta akumulacijska jezera.
Številne raziskave tako v Sloveniji kot tujini so pokazale negativne vplive hidroelektrarn na okolje in naravo. Naš namen je zato odpreti široko razpravo o škodljivih učinkih hidroelektrarn, obenem pa zagovarjati sonaravnejše rešitve, ki spoštujejo ljudi, lokalne skupnosti in naravo.
Festival nabiralništva 2023
Prostor zate

Več informacij

Se nam želiš pridružiti kot nevladna organizacija? Piši nam! Za nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z varstvom narave so stojnice brezplačne.

Predavatelji

besedilo
Festival nabiralništva 2023
Luka Šparl
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
Festival nabiralništva 2023
Ime in priimek
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
Festival nabiralništva 2023
Ime in priimek
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
select
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino