SponzorjiSPONZORJI in DONATORJI NAGRAD ZA SREČOLOV.

PridružiTE se nam tudi Vi!

Seznam sponzorjev Festivala posodabljaMO sproti.

Sponzorji

ki podpirajo zeleno.


Iskrena hvala vsem!
Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice

Več informacij

Brez javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o. (v nadaljevanju: JP LPT d.o.o.) bi težko izvedli naš festival nabiralništva. Zato iskrena hvala za delno sponzorstvo pri najemu Pogačarjevega trga, ter za uspešno sodelovanje z vsemi vašimi zaposlenimi. Se vidimo naslednje leto!

JP LPT d.o.o. izvaja storitve iz dejavnosti vzdrževanja občinskih cest na prostem trgu (cestne zapore, semaforizacije itd.), upravlja s parkirišči na najetih površinah (Gospodarsko razstavišče, ob Linhartovi cesti in v parkirni hiši Kolezija), upravlja s poligonom varne vožnje, avtosejmom in bolšjim trgom. Na dejavnosti urejanja in čiščenja javnih tržnic izvaja drugo dejavnost v okviru izposoje stojnic izven tržnih površin ter izvaja tudi upravljanje s počitniškimi kapacitetami v Kranjski Gori, Barbarigi in Čatežu.

Zaposleni v JP LPT d.o.o. zagotavljajo zanesljivo, varno, okolju prijazno in ekonomsko učinkovito izvajanje GJS in drugih oziroma tržnih dejavnosti. JP LPT d.o.o. je v lastni  mestne občine Ljubljana, tako da iskrena hvala!
Goba.eu

Več informacij

MycoMedica d.o.o. je visokotehnološko podjetje, ki se ukvarja z gojenjem medicinskih gliv in gob in proizvodnjo prehranskih dopolnil iz njih. Posedujemo znanje in tehnologije za gojenje in predelavo le-teh v visoko kakovostna prehranska dopolnila, katere smo pridobivali in razvijali zadnjih 15 let. Mnogo tehnik je bilo razvitih med najrazličnejšimi znanstvenimi študijami, znanstvenimi in raziskovalno razvojnimi projekti tako doma kot tudi v tujini. Sodelujemo s številnimi znanstvenimi institucijami in podjetji s področja zdravilnih gliv.

Podjetje Mycomedica d.o.o. bo sponzor našega brezplačnega predavanja o zavarovanih vrstah gob in rastlin, ki bo v živo preko spleta 29. maja 2024. Pridružite se našim govorcem in izvedite nekaj novega o naši naravi.
Zlati ghee

Več informacij

Zlati Ghee (gi) je kuhano oziroma prečiščeno maslo, kulinarično zlato, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah in domovih sveta.
Zapisi o njem segajo več tisoč let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke pa so poznale tudi naše prababice.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku.

Zlati Ghee ustvarjamo povsem ročno. Kuhamo ga v kvarc posodah na ognju Sestava posode omogoča prehod različnim uravnoteženim vibracijam iz prostora (Tesla valovi, glasba, ostale uravnoteženje vibracije raznih orodij in postavitev.) skozi steno posode v samo hrano. (Predvidevamo, da gre za pionirski pristop v svetovnem merilu.)

Sledi ročno vlivanje, zapiranje, nadzorovano hlajenje in nato počitek. Čez nekaj dni nadaljujemo s pregledom lončkov, ki jih ročno oblikujemo v harmonično celostno podobo. Kozarček masla nato nadaljuje s počitkom v uravnoteženem okolju v katerem je tudi nastajal skozi več obogatenih stopenj transformacije.

Ghee–ju zaradi učinkovitosti in univerzalnosti uporabe pravimo tudi zlato olje, saj je v njem zbrana esenca narave, ki jo je podobno kot čebela z našo pomočjo sestavila krava. Izdelki so Demeter in Eko certificirani ter 100% ročno izdelani in pakirani.

Izdelke je podjetje prispevalo za srečelov.
Ekološka kmetija pri Križarju

Več informacij

Ekološka kmetija “Pri Križarju” se nahaja na koncu vasi Čadrg. Na kmetiji obdelujemo dobrih 9 ha travnikov, kjer čez poletje nakosimo dovolj krme za zimo.

Na 20 ha pašnikov v poletnem času (od maja do novembra) pasemo 13 krav molznic in 15 telic ter teličkov.

Imamo tudi 5 ha gozda, v katerem pridelamo dovolj drv za ogrevanje in sirjenje.

Leta 2000 smo pričeli z ekološkim kmetovanjem. Prehod ni bil težaven, saj smo že pred tem sonaravno kmetovali. Leta 2008 smo obnovili hlev, ki je živalim bolj prijazen in narejen po ekoloških predpisih.

Na njivi pridelujemo zdravo in okusno zelenjavo.
Zeliščna kmetija Gorska roža

Več informacij

Na kmetiji pridelujemo zelišča in žita sonaravno – naravi prijazno, brez mineralnih gnojil in škropiv, vse delo poteka ročno.

Z našim načinom pridelave ne pridelamo ogromnih količin zelišč in žit, so pa zato kvalitetna.

V ponudbi imamo nekaj stalnih čajnih mešanic, izdelujemo tudi tinkture, mazila, macerate, različne moke in kaše, ipd. Vsi izdelki so vedno sveže narejeni in v manjših serijah.
FutuNatura.si

Več informacij

Smo mednarodna spletna trgovina, ki se s prodajo prehranskih dopolnil, kozmetike in medicinskih pripomočkov ukvarja od leta 2016.

Naša načela so že razvidna iz imena FutuNatura, saj se “Futu” navezuje na angleško besedo “future” (prihodnost) in stremi k potrebam sodobnega človeka, “Natura” pa se navezuje na naravo in vse, kar izhaja iz nje.

V naši spletni trgovini boste našli:
več kot 3000 izdelkov,
vrhunske cene in preverjeno kakovost,
brezplačne e-vsebine,
5 kalkulatorjev za izračun telesnih potreb in ciklov.
Naša vizija je postati največja spletna trgovina z izdelki za zdravje v Evropi. To nam odlično uspeva, saj se trenutno nahajamo že v 13 državah Evropske unije, kmalu pa se nam bodo pridružili še novi trgi.
Rožma

Več informacij

Sem Katja Rebolj in navdihuje me narava, v kateri bivamo. Slovenska narava je ena najbogatejših v Evropi, zato se trudimo, da ji služimo v inovativnih izdelkih in z delovanjem, ki polni naša življenja z lepim, hranilnim in okusnim.

Delujem v okviru znamke Rožma. S sodelavci smo strokovnjaki za užitne divje rastline, okrasne jedilne rastline in zeliščni plevel. V rasti z našimi dragocenimi strankami, je nastala ta spletna stran in na njej trgovina z zelišči ter izdelki, v katerih zajemamo utrip narave in vam ga predajamo kot dragoceno in lepo darilo življenja.
Zeliščarstvo Maršič

Več informacij

Zeliščarstvo Maršič je doniralo izdelke, ki jih boste lahko zadeli v srečelovu. Najlepša hvala! 
Zeliščar IVAN MARŠIČ S Škofljice pri Ljubljani je bil med najuspešnejšimi zeliščarji, ne samo v nekdanji Jugoslaviji in po njej, ampak tudi v evropskem in širšem merilu. To dokazuje na stotine ozdravljenih oseb, ki jim sodobna medicina ni mogla več pomagati in na tisoče ozdravljenih po vsem Balkanu, v Evropi in svetu, ki so sprejeli način zdravljenja po njegovih navodilih. Nihče od bolnikov se ni pritožil, da izdelki niso pomagali. Poleg bolnikov se še danes pogosto obračajo po nasvete tudi strokovnjaki iz raznih oblasti medicine, farmacije in znanih osebnosti.
Domy

Več informacij

Izdelki Domy so del vašega doma že od leta 1987. Gospodinjski pripomočki so narejeni tako, da vam olajšajo gospodinjenje, steklenice in termovke, da ste ves čas dovolj hidrirani. Domy je na dosegu roke v vaši najbližji trgovini. In z vami na vseh vaših poteh.
Curver

Več informacij

V 65 letih je Curver postal sinonim za gospodinjske izdelke za dom in prosti čas. Vse več izdelkov blagovne znamke Curver je iz recikliranih materialov, ki tako pripomorejo k čistejšemu okolju.
Bonistra

Več informacij


Kmetija pr Šmajd

Več informacij

Ekološka kmetija pr Šmajd se nahaja na podeželju v Predosljah pri Kranju. S prelepim pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe in njihov najvišji vrh Grintovec, je kmetija zanimiva za obiskovalce, ki si želijo kakovostne ekološke ponudbe in sprostitve v naravi.

Leta 2014 smo se osredotočili na pridelavo in predelavo ekološke industrijske konoplje. Z začetkom leta 2018 smo paleto ekoloških konopljinih izdelkov združili pod blagovno znamko EKOKOR.

V skrbi za okolje in zdravje ljudi veliko dela opravimo ročno. Prisegamo na tradicijo z upoštevanjem sodobnih znanj.
Kmetija Plavica

Več informacij

Zeliščarsko posest, ki jo vodi Jože Majes
lahko najdete med prekrasnimi dolenjskimi griči v kraju Cerovec pri Dolenjskih Toplicah, kjer čistega zraka, rodovitne zemlje ter znanja o zdravilnih rastlinah ne primanjkuje. Jože Majes s pomočjo svoje družine in drugih pridnih rok skrbi, da ima Kmetija Plavica zdravilno rastlino za vsako novodobno tegobo in bolezen. Prav za vas smo razvili blagovno znamko Kmetija Plavica, različne mešanice čajev, tinktur, mazil, olj, sirupov in past saj verjamemo, da ima narava posebno zdravilno moč in nam lahko pomaga pri ozdravitvi in lajšanju težav. Trenutno imamo za vas v ponudbi preko 100 različnih mešanic čajev, preko 20 različnih vrst tinktur, preko 10 vrst mazil, 15 vrst olja in 3 vrsti sirupa. Posebno smo ponosni na Jožefovo pasto, saj smo prejeli veliko pozitivnih povratnih informacij od naših uporabnikov. Nabor naših izdelkov je vsako leto večji, saj se tudi mi nenehno učimo in spoznavamo moči naše prečudovite narave. Izdelki blagovne znamke Kmetija Plavicaso narejeni po unikatnih recepturah, razvil jih je seveda Jože Majes, ter so rezultat dolgoletnih izkušenj in znanja, ter spremljanje pozitivnega odziva ljudi.
Zeliščna kmetija Hanuman

Več informacij


Zeliščna kmetija Hanuman je nastala leta 2009.

Najino veselje do dela z zelišči sva prej gojila najprej vsak na svoj način – eden bolj z uporabo, drug bolj z izobraževanji. Ko so se najine poti združile je nastala Zeliščna kmetija Hanuman. Vrline najinega zavetnika Hanumana so najin vzor, saj je iskren, sočuten, vedno pripravljen pomagati in neutrudljiv iskalec.

Najdete naju na robu sončne vasi Konjšica, na sotočju potočkov, v objemu gozdov in strmali. Neokrnjen kotiček, ki se sicer nahaja v bližini Litije, uporabljava za gojenje zelišč, pridelavo predvsem lastne zelenjave ter različno preizkušanje predvsem permakulturnih načinov obdelovanja zemlje. Morda na prvi pogled naša Zeliščna kmetija Hanuman deluje bolj divje, ampak pristno, naravno ter brez kakršnih koli kemičnih dodatkov.

Verjameva, da imajo zelišča svojo zavest in nam ponudijo več zdravilnosti in pomoči, če smo do njih spoštljivi, ponižni in iskreni. Trudimo se in na Zeliščni kmetiji Hanuman vsa zelišča nabiramo ročno, jih sušimo naravno, skrbno hranimo preko celega leta in pri tem pazimo na svoje misli in vzdušje. Tako nastajajo različni zeliščni čaji, tinkture, mazila, nekaj zelišč namočimo tudi v olje ipd.

Poleg zdravilnih rastlin in lastnih izkušenj z njimi sva nabirala tudi znanje na različnih zeliščarskih delavnicah in izobraževanjih slovenskih in tujih zeliščarjev. Različne delavnice o zeliščarstvu za mlade in starejše sedaj pripravljava tudi sama.

Zdravilne rastline, tako divje kot gojene, nas spremljajo povsod – v kuhinji, delavnici, na vrtu, na sprehodu, na izletih , izobraževanjih,… – zelišča so naše življenje. In hvaležni smo za to.

Sponzorji

besedilo
Festival nabiralništva 2023
Sponzor

Več informacij

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel velit nec nibh sagittis pellentesque. Vestibulum ac ultrices lectus. Morbi scelerisque faucibus elit quis efficitur. Fusce accumsan lectus vitae bibendum gravida.
Festival nabiralništva 2023
Sponzor

Več informacij

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel velit nec nibh sagittis pellentesque. Vestibulum ac ultrices lectus. Morbi scelerisque faucibus elit quis efficitur. Fusce accumsan lectus vitae bibendum gravida.
Festival nabiralništva 2023
Sponzor

Več informacij

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel velit nec nibh sagittis pellentesque. Vestibulum ac ultrices lectus. Morbi scelerisque faucibus elit quis efficitur. Fusce accumsan lectus vitae bibendum gravida.

Predavatelji

besedilo
Festival nabiralništva 2023
Luka Šparl
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
Festival nabiralništva 2023
Ime in priimek
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
Festival nabiralništva 2023
Ime in priimek
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
select
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino